Tulpenkeuren
Al een aantal jaren doen Johan en Wim mee aan de jaarlijkse tulpenkeuring in Breezand.
Elke week staan er 10 potten opgesteld die gekeurd moeten worden op steel, blad, bloem en algehele stand.
Dat dit populair is blijkt wel uit het feit dat er elke week gemiddeld tussen de 80 en 100 deelnemers zijn. Ook de kinderen van Johan en Wim doen hier aan mee. De bedoeling is om zo dicht mogelijk bij de jury te zitten. Je geeft een cijfer per onderdeel tussen de 1 en 10. En het verschil tussen de cijfer die je geeft per onderdeel en de cijfer die de jury heeft gegeven bepaalt je aantal strafpunten.
Mocht je meer informatie willen hebben over tulpen keuren kijk dan even op de site http://www.tulpenkeuring.nl
Om het iets makkelijker te maken staan er twee potten met een juryrapport. Dit om een beetje duidelijk te maken hoe de jury keurt.

Al met al worden er gedurende 6 weekeinden 60 potten gekeurd. Het neusje van de zalm is de soortenkenniswedstrijd tijdens de Lentetuin. Je kan hierbij meedoen aan een aantal onderdelen. Voor de tulpenkeurders worden er 60 potten uitgekozen waarvan je moet zeggen welke tulp het is. Voor de Zandhaastrofee moet je van 100 tulpen bepalen welke soort het is. Ook kun je meedoen met de soortenkenniswedstrijd van narcissen, hyacinten, lelies en bijzondere bolgewassen. Als je aan 4 onderdelen meedoet kun je de Zandhaastrofee winnen.